Norges mest omtalte golf bane

A Lofoten Links

Foto: Lofoten Links

"Det er frisk, det er urørt. Det er bare fredelig. På en måte du ønsker å holde det skjult sted, men samtidig ville du elsker å vise frem det til verden."
 
"Susann Pettersen"
 
Få steder, om noen, får en golfer testet seg mot elementene som ved Lofoten Links.
Her kombinerer du golf med spektakulære naturopplevelser.
 
Banen er blitt verdenskjent på grunn av en unik design og beliggenheten så langt nord. Blant annet er hull 2 kåret som Norges beste par 3 hull (Norsk Golf, Aug 2016)  og banen har mottatt internasjonal annerkjennelse fra flere hold. Banen får stor oppmerksomhet i boken Planet Golf, Modern Masterpieces av Darius Oliver, hvor banen blir fremhevet som en av de store nyhetene i senere tid. «About the last place one would expect to find a world class modern links, the Lofoten Archipelago in Norther Norway…. » Flere av hullene blir også rangert som noen av verdens beste nye golfhull.
 
Plasseringen ved storhavet med fritt utsyn mot nord og midnattssola gjør banen til en storslått opplevelse. Havet er vannhinder ved flere av hullene og sandstrender fungerer som naturlige sandbunkere. På Lofoten Links kan sola være din følgesvenn 24 timer i døgnet fra midten av mai til slutten av juli.  I slutten av august er banen et av de beste stedene å oppleve nordlyset og skal man sitte å følge med det kan være lurt å ta med sin egen solseng.
 
Banen ligger ved Hov på Gimsøy Lofoten Links befinner seg på Hov på Gimsøy omtrent midtveis mellom Svolvær og Leknes og har 18 hull. Hov er et gammelt vikingsted med mange fornminner. Blant annet er det to gravsteder fra vikingtiden på banen. Historikere mener vikinghøvdingen Tore Hjort, som er nevnt i Vikingsagaene, stammer fra dette området.
 
Se også oppdaterte nyheter fra banen på Lofoten Links facebookside
 
Banen har 4 ulike utslagssteder med varierte banelengder. Det gjør at defleste golfere kan ha glede av å spille banen uavhengig av ferdighetsnivå, banen er også rangert blant de 100 beste banene i verden og spille på.

"När jag slår mig kort om flaggan på Lofotens femte green läser jag min puttlinje och blickar rakt norrut mot havet. Klockan är halv ett på natten, och jag bländas av midnattssolen. En sydafrikansk gäst som upplevde något liknande blev så tagen att han lämnade banan. Känslorna blev för starka. Han hann inte spela 144 hål."

Thomas Hagfeldt, Golf Digest Sverige, 

 
Se også: lofotenlinks.no