Ti ting å bruke en container til

 A minihus

FOTO: KARI SCHIBEVAAG

De aller fleste har vel en eller annen gang sett et gigantisk lasteskip ligge for kai, mens dekket fylles opp av containere. En endeløs strøm av legoklosser, pent stablet over hverandre, under hverandre og ved siden av hverandre. Hundrevis av containere i friske farger er det plass til på dekket av et stort lasteskip, og hver eneste tjener samme formål, nemlig å frakte en spesiell type vare. Men hvilke andre muligheter har man egentlig om man skulle være så heldig å få tak i en av disse forvokste legoklossene?

En container må ikke nødvendigvis være fullstappet med kaffeposer, joggesko eller elektronikk. Bare man finner en med litt ledig plass i, har man alle tiders sjanse til å få seg et gratis sydencruise. Livet som blindpassasjer kan være svært så behagelig i en container på dekk om man bare husker matpakken, og kanskje litt lesestoff for lange dager.

En enda mer behagelig mulighet er å gjøre containeren om til tidenes badebasseng. Størrelsen vil i alle fall gjøre naboen rimelig misunnelig. Fremgangsmåten er enkel, bare plasser kolossen i hagen og vent på en durabelig regnskur.

For dem som tilfeldigvis befinner seg midt i en kjedelig nabofeide, enten den skyldes bassenget eller andre ubetydeligheter, vil en container være selve redningen. Én eller flere slike vil nemlig danne et ypperlig antinaboforsvarsverk til bruk i hårde tider.

Videre er det slik at containere ikke bare virker naboavstøtende. Også solen stenges med letthet ute om containeren plasseres taktisk vestvendt. Hva øyet ikke ser, kommer ikke hjertet ved.

Det samme kan sies om en hel rekke ting, men rot er nok det mest iøynefallende eksempelet her. Tenk bare på de mange boligene som ville sett aldeles harmoniske ut om man så bort ifra alt rotet som ligger slengt rundt om på gulvflater og trappetrinn. Løsningen er såre enkel. Alt som skal til, er å stue uroelementene sammen i en container. Hva øyet ikke ser…

Nok et fiffig bruksområde får man om man filosoferer litt over hvor upraktisk det er å ha familiens ørten små og store sykler stående ute på gårdsplassen. Ikke bidrar det til hagens arkitektoniske fremtoning, heller ikke har tohjulingene godt av frost og fukt. Dermed sier det seg selv at containeren må brukes som sykkelskur. Hva ville vært mer naturlig?

Hvis man er så heldig å ha en stor hage, samtidig som man ikke bryr seg det grann om landskapsarkitektonisk fremtoning – ja, da vil det være stor synd å ikke benytte muligheten til å sette i stand en alle tiders hinderløype!

Enda bedre egner containere seg riktignok som fyrstikkesker. Tretten millioner fyrstikker vil det være plass til om man stabler godt. Det burde være nok for tid og evighet, alternativt nok til å fyre av hele nabolaget i en fei.

Hvis én container kan romme millioner av fyrstikker, da kan det vel ikke være grenser for hva en slik koloss kan brukes til? Det er godt mulig at den ikke vil egne seg som festlokale, men i fullt alvor kan man si at den på imponerende vis vil gjøre nytte som bolig. Og en pris på minihus er ofte svært rimelig. Med en skreddersydd planløsning har man faktisk alt man trenger for å leve et liv i spartansk luksus. Av alle containerens bruksområder må vel dette være det klart smarteste!