Hva kan du se og gjøre i Svolvær?

Svolvær – en fantastisk perle langs Norskekysten. Svolvær er den største byen i Lofoten, og er også den første byen du støter på når du svinger inn mot den flotte halvøya i nord.

Stadig flere velger å legge ferieturen dit, og det er ikke rart. Det er utrolig mye å se og gjøre, hvorav det meste foregår i omgivelser av enestående natur.

Det har heller aldri vært enklere å komme seg til Lofoten, og du kan enkelt ta fly eller båt, eventuelt kjøre bil om du har god tid. Hvis du reiser med flere er det fint å kjøre bil, ettersom man bytte på å kjøre underveis. Med dagens teknologi er det heller ingen fare for at man vil kjede seg, og man kan enkelt nyte noen runder på sine favorittspill på sider som Folkeriket, eller kose seg med annen underholdning på mobilen søk som Fortnite.

Når du endelig er fremme i Svolvær er det mye å finne på, og vi har tatt en titt på fem fantastiske ting du kan gjøre i Svolvær.

 

A Fjell

Image: Pixabay

 
Fem fantastiske ting å gjøre i Svolvær

Nedenfor finner du fem ting du og ditt reisefølge kan gjøre i Svolvær, og det beste av alt er at alle disse er familievennlig, slik at hele familien får en flott opplevelse.

Fisketur

Når man først er i Lofoten er det nesten en selvfølge at man drar på fisketur. Det finnes mange muligheter for å fiske, og du kan enten ta med ditt eget utstyr og fiske fra berget. Eventuelt finnes det også flere fiskebåter som tilbyr daglige fisketurer, hvor man blir tatt med ut på havet for ordentlig fiske. 

Fjelltur

Lofoten er kjent for sine storslåtte fjell, og når man besøker denne vakre halvøya er det nesten at krav at man besøker en eller flere av de mange fjelltoppene. Det finnes flere forskjellige ruter med ulik vanskelighetsgrad, så du vil utvilsomt finne en fjelltopp som passer utmerket for deg. 

Se nordlys

Hvis du besøker Svolvær på vinterstid er det nesten garantert at du vil få øye på vakkert nordlys som danser på himmelen. På sommeren er det imidlertid svært vanskelig ettersom det lyst hele døgnet.

Besøke Lofoten Krigsminne Museum

Lofoten og Svolvær har en rik og omfattende historie, og du vil blant annet finne Lofoten Krisminne Museum i Svolvær. Her vil du finne interessant informasjon om hvordan 2. Verdenskrig preget lokalområdet, samt få informasjon om viktige punkter og steder i historien.

Padletur

Du vil finne mange bedrifter som leier ut kajakker og kanoer i Svolvær, og du kan enkelt leie en for å ta en tur på havet. Det er også mulig å bli med på gruppeturer med guide, hvor du vil få informasjon om ulike steder. På denne måten slipper du å bruke bil, noe som ofte kan være mye lettere for å unngå trafikk og kø..

Det er ingenting som slår en rolig padletur i det midnattssolen reflekterer på havet.

A rorbu

Image: Pixabay

 

Legg neste ferietur til Lofoten

Svolvær er definitivt stedet for din neste ferietur hvis du er glad i eventyr og spenning. Her finnes noe for alle og enhver, og det finnes en rekke nettsider som kan hjelpe deg å planlegge reisen din.