Spennende Svolvær?

 Foto: Helene Eide

Svolvær blir stadig større favoritt hos turistene som kommer til Norge. Det er jo ikke helt uten grunn når man tenker på alt det spennende man kan gjøre der.

Lofoten er et sted som har blitt veldig populært for turister de siste årene. Antagelig fordi det har blitt satset mye på å få turismen opp til Nord-Norge. I Lofoten ligger tettstedet Svolvær og det er her du finner Svolvær Lufthavn hvor du finner avganger til Bodø og Oslo. Det bor ikke mer enn ca. 5000 mennesker i Svolvær men det er det største befolkningsstedet i Lofoten. Svolvær er også kalt Lofotens hovedstad,  Lysets by og Norges minste storby.
 

Hva kan du gjøre i Svolvær?

I Svolvær og Lofoten finnes det ekstremt mye du kan gjøre. Det er et spennende kulturliv i området, så du kan få med deg kunstutstillinger og konserter for å nevne noe. Men noe av det mest spennende er alt du kan gjøre utendørs. Naturen i seg selv er fantastisk og grunn god nok til å besøke både Svolvær og Lofoten.

En ting du også bør prøve å få med deg er nordlyset. Det finnes egne turer for dette der man reiser sammen grupper og guide til steder der guidene vet at det er store sjanser for å se nordlyset utfolde seg på himmelen. Dette kan også være veldig avhengig av været så bestill gjerne hos noen som kan la deg reise ut en annen dag om været er dårlig den dagen du har bestilt, og mens du venter på bedre vær kan du besøke comeon og få en bonuskode for å prøve det nye alternativet for digital underholdning for de som liker å spille online

En annen ting du kan gjøre er å reise på en gruppetur med fokus på foto av Lofoten. Her reiser dere rundt på Lofoten og blir kjent med området. Langs veien finnes det enormt mange flotte motiver for den som er glad i å ta bilder. Denne turen kan tas både på vinteren og sommeren. Turen tar 6-7 timer og du får virkelig nyte det arktiske lyset og de vakre naturmotivene.
 

Noe som som du virkelig bør vurdere når du reiser til Svolvær og Lofoten er Hvalsafari. Norskehavet er et perfekt sted for hval ettersom det biologisk sett er veldig produktivt. På en hvalsafari kan du se spekkhoggere og andre typer hvaler møtes i grupper for å spise. En annen safari som bør nevnes er ørnesafari i RIB båt.
 

I Svolværområdet finnes mange gallerier med kjente kunstnere man kan besøke, Nordnorsk Kunstner-senter på torget i Svolvær, Galleri Dagfinn Bakke i Svolvær sentrum, Galleri Espolin i Kabelvåg, Galleri Gunnar Berg på Svinøya, Galleri Lille Kabelvåg og Galleri Stig Tobiassen i Svolvær sentrum. Kjører man til Henningsvær, ca. 20 min. fra Svolvær kan man besøke Galleri Lofotens Hus som stiller ut malerier av kunstnere som blant annet,Gunnar Berg, Otto Sinding og H.M. Dronning Sonja.
 

Er du glad i å gå turer på fjellet? Da bør du sjekke ut Svolværgeita som er det best kjente symbolet på både Lofoten og Svolvær. Her kommer det fjellklatrere fra hele verden for å hoppe mellom de to hornene som utgjør toppen av fjellet. Svolværgeita ligger på sørvestsiden av Fløya og er en 150 meter høy fjelltopp. I samme området finner du også Djevelporten og Frosken. Djevelporten er en steinformasjon som ligger over en svær kløft i fjellet. Det er fullt mulig å klatre opp og sette seg på denne steinen. Det er relativt godt merkede stier i områdene her, så det skal være lett å finne frem også. På toppen av Fløya får du fantastisk utsikt over Svolvær og deler av Austvågøy.
 

Med andre ord, det finnes mye spennende man kan gjøre i Svolvær og Lofoten, uansett lommebok og fysisk form. Alt er avhengig av hva du ønsker å fylle besøket ditt med og hvor flink du er å planlegge reisen din. Gjør masse research og bestill gjerne ting på forhånd.

 


 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

>

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

31. mai 2020

 • Kristin Emilie Nordahl
  Shoe sales at Eurosko Svolvær. Tasks including sales promoting activites in the store, participation at fairs, display of shoes and customer care.
 • Hjemsøkt - Svolvær Filmteater/Lofoten Kulturhus
  Cathrine arver farens gamle gods på landet og drar opp dit alene. Hun vil bare selge og komme seg vekk, men slipper ikke unna før hun har stått ...
 • Kvikk Salong AS, Svolvær
  Quick Salon is closed on Saturday, may 30th-30th. The Sun is coming ☀️☀️ so have a nice weekend and a good Pentecost to all of you 🤗.

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

 • Rykker ut til røykutvikling i bil
  Brann- og redningstjenesten i Rana har rykket ut etter melding om brann i et kjøretøy på E6 nord for Krokstrand. Det skal være en "food-truck", et mobilt gatekjøkken, som det kommer røyk fra. Politiet melder at det kan medføre noen trafikale problemer slik bilen står.
 • Vil bytte bort 2. pinsedag
  Høyres Stefan Heggelund vil bytte bort 2. pinsedag med 18. mai som fridag. Til VG sier han at han ikke vil ta fra folk en fridag, men kun gjøre ett bytte. – Jeg tror folk vil sette pris på å få fri 18. mai, sier Heggelund.
 • Meteorologene: Godværet er her
  Godværet brer seg nordover, skriver Meterologene på twitter. De lover ei fin avslutning på pinsen i hele landet. –Mai har vært kaldere enn normalt for de fleste, så denne sommervarmen er nok etterlengta. Husk solkrem! (bildet er fra Hemnes)
 • Ingen personskader i utforkjøring
  Ingen personer kom til skade i ei utforkjøring på Frøskelandsfjellet i Vesterålen. Nødetatene rykket ut til bilen med to personer i, melder politiet i Nordland.
 • Frykter at tiltak lettes for fort
  51 prosent av Norges befolkning er redd for at regjeringa letter på koronarestriksjonene for raskt, viser en undersøkelse Norstat har utført for ABC Nyheter. 38 prosent sier de ikke frykter dette, og 12 prosent svarer at de ikke vet.