Tre fine toppturer i Svolvær

Lofoten er det perfekte stedet i Norge for en friluftsferie. I Svolvær kan du oppleve det beste norsk natur har å by på, samtidig som du ikke er langt fra sivilisasjonen. Svolvær har mye annet å by på enn natur, og her kan du nyte god mat og drikke på en av byens mange gode restauraner/ kafeer, få litt kunstneriske opplevelser i de mange gallerier og dra på spennende fisketurer.

Her har du tre fine toppturer du kan oppleve i kort nærhet fra Svolvær. Etter en god tur i frisk luft, kan det være deilig å komme inn og slappe av med litt spilling på nett, her finner du de beste Online Casino 2019. Len deg tilbake med en kopp te og nyt utsikten over vakre Svolvær, stillheten og roen i kroppen etter fjelltur som er god for kropp og sinn.
 

1. Fløya

SherpastiFra Fløya får man full utsikt over Svolvær, Austvågøy og Steigen/Hamarøy. På vei hit vil du gå forbi flere spennende utsiktspunkter og kjente landemerker i Svolvær. Du vil blant annet passere kjennemerket til Svolvær, nemlig Svolværgeita, utsiktspunktet Frosken og den svært kjente steinformasjonen Djevelporten hvor man virkelig kan få tatt noen kule bilder.

 

Fløya ligger 590 meter over havet, og turen opp hit tar ca. 3 timer og er på 2,3 kilometer, litt avhengig av startpunkt. Turen er middels vanskelig, og passer derfor for veldig mange turglade mennesker, I 2019 startet arbeidet med en sherpasti helt opp til Djevelporten og Fløya og i løpet av et par høstmåneder bygde åtte sherpaer ferdig første del av traseen, noe som vil gjøre turen opp til en helt spesiell opplevelse. 
 

2. Blåtinden 

Blådtinden er 621 meter over havet.  På toppen har du vidstrakt utsikt over Austvågøy og Steigen/Hamarøy, du kan også kikke vi ned på Svolværgeita fra denne toppen. Turen opp tar ca. 2 timer i behagelig tempo. Blåtind området er også et flott område vinterstid for alle skiglade, blant annet annet fordi det er bynært og et lett tilgjengelig fjell.
 

3. Tuva

Dette er en topp som ligger 477 meter over havet. Herfra kan man virkelig få oppleve den spesielle naturen som Lofoten er så kjent for verden over. I forhold til vanskelighetsgrad er denne turen middels vanskelig. Den er på omlag 2,5 kilometer sammenlagt og vil ta ca. 1,5 timer til fots.

Denne turen er derfor perfekt på en dag man ønsker å ta det litt med ro men samtidig få god fjelltur opplevelse. Man trenger heller ikke være spesielt godt trent, slik at den passer for de fleste.

 

 Foto: Trude Berg


 

comments