Morsomme aktiviteter for ferien din

Ferie bør være mye fart og moro. Reiser du til Lofoten, kan du dra på hvalsafari, se, fiske, midnattsolen og kanskje til og med se nordlyset. Det er mange aktiviteter ute i frisk natur som er gøy på en slik tur.

Men ikke alt trenger å være full aktivitet. Det finnes også mange flotte tidsfordriv i forhold til hjernetrim, slik som poker, sudoku og sjakk for eksempel. Selv om du kun investerer litt tid, har de mange fordeler, spesielt med tanke på det mentale.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på morsomme aktiviteter for din ferie, som ikke krever all verdens med fysisk innsats.

A reine

Ta med deg hobbyen på tur!

Naturen i Lofoten er fantastisk vakker. De fleste reiser dit kun grunnet dette. Dermed er også stedet et mekka for de som liker å ta fotografier og filme med drone. Er dette hobbyen din, så anbefales det å ta med kameraet for å ta bilder og filme.

Da kan du kose deg ute i naturen hele dagen med hobbyen, før du slapper av hjemme med filmklipping på kvelden. På den måten får du drive med det du elsker i ferien, uten at du sliter deg helt ut enten den ene eller andre veien.

Ferien bør ikke kun være full aktivitet døgnet rundt. Du skal jo også slappe av litt. Samtidig er det kjedelig å bare sitte inne og sitte stille. Kombiner derfor de to, og nyt en god kombinasjon av aktivitet og avslapning i feriehverdagen din.

Har du vurdert å leie sykkel?

De fleste turister reiser på bussturer eller så leier de bil eller bobil. Men hva med å bare leie en sykkel for å kose seg i nærområdet? Når du har ankommet Lofoten er det ingenting som slår å oppleve landskapet på sykkel.

Dette er også en fin måte å komme seg i aktivitet på når en er på ferie. Da brenner du av kaloriene fra de store middagene. Men ikke fortvil – du merke knapt denne treningen, der flott natur omringer deg. Alt du kan tenke på er hvor blå fjordene er og hvor høye fjellene er.

Det er billig å leie sykler, og disse gir deg veldig mye moro for pengene. Du skaper selv moroa med sykkel, og det finnes mange flotte sykkelstier som tar deg til de mest kjente stedene i Lofoten. Lei en sykkel på turen, selv for bare en dag, og nyt den friske luften som blåser gjennom håret ditt.

Prøv matlaging i ferien

De fleste ender opp med å spise på restaurant i ferien. Det er deilig å slappe av og ikke tenke på hva en skal lage. Mat smaker også rimelig godt når andre har laget det for deg, spesielt etter en lang dag med mange aktiviteter.

Men når en er på ferie i Lofoten, er det så mye gode ferskvarer en gjerne bør prøve å lage mat av selv. Spesielt fisk og annen sjømat bugner over i dette området. Kanskje du kan gå ned på fiskemarkedet og kjøpe ferskvarer, for så å lage maten selv?

Dette kan være en flott opplevelse for et par for eksempel. Ta med dere råvarene hjem til rommet, og forbered maten på ekte Lofoten-vis. Det er en aktivitet som vil være veldig gøy å gjøre sammen med andre, og da kan en virkelig gjøre et dypdykk inn i kulturen.

A norway

Planlegg turen godt i forveien

Den beste tjenesten du kan gjøre deg selv, er å planlegge turen godt i forveien. Da kan du nemlig sikre deg at du får med deg alt det du trenger. Om du skal spille dine favorittspill i ferien for eksempel, er det slettes ikke sikkert at nærområdet har dette på butikken.

Sikre deg derfor at det pakkes med alle de andre sakene dine. Skal du leie sykler eller andre fremkomstmidler, er det lurt å planlegge dette i forveien. Kom forberedt, og slapp av når du først er på ferie!


 

Været

 

Boliger til salgs i Vågan

Klikk på bildet for å se.

A bolig 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

29. juli 2021

Annonse

Lane penger

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • Narviking scoret i OL
  Narvikingen Marit Røsberg Jacobsen scoret to mål da Norge slo Montenegro i håndball i OL i Tokyo i dag tidlig. Ved full tid sto det 35-23 til Norge.
 • Vennesund-Holm innstilt
  På ferjestrekningen Vennesund - Holm er hovedruta på sambandet innstilt inntil videre på grunn av teknisk feil. Suppleringsrute går som normalt, det melder Vegtrafikksentralen nord på Twitter.
 • Gjennomreisende med smitt i Mosjøen
  To personer som var på Umami kafé i Sjøgata i Mosjøen tirsdag, har i ettertid fått påvist covid-19. Kommuneoverlegen ber i den anledning andre personer som var på kafeen tirsdag 27. juli mellom klokka 15–17 om å være oppmerksom, det skriver kommunen i en pressemelding.
 • 4140 vaksiner til Bodø neste uke
  Bodø får 4140 vaksinedoser i neste uke, opplyser kommuneoverlege Tor Claudi i Bodø kommune. Denne uken er Bodø tildelt 6066 doser. Fordi det ikke er mange nok registrerte som vil ha vaksine, har Bodø kommune drop-in ved vaksinesenteret i morgen, fredag fra kl. 9 til 17, og mandag mellom kl 9. og 16.
 • MF Tranøy innstilt
  Fergen Tranøy på sambandet Bodø-Moskenes har innstilt avgang fra Bodø kl 13.30 og Moskenes kl 18 på grunn av tekniske problemer. Det melder Torghatten Nord.