Nytt kamera slår Kinect ned i støvlene

 

Fungerer selv under vanskelige forhold.
 
En trio med flittige studenter ved det tekniske universitetet MIT i USA har kommet opp med et mildt sagt imponerende kamera. «Nanokameraet» deres er følgelig en sensor som overgår Xbox Ones Kinect-sensor, og vel så det: Det tar én billion bilder i sekundet og har flere imponerende egenskaper.
Det er studentene Ayush Bhandari, Refael Whyte og Achuta Kadambi som står bak oppfinnelsen, som benytter seg av såkalt «Time Flight Technology». Dette innebærer at posisjonen til et objekt blir utregnet ved å måle tiden fra et lys når en overflate og blir reflektert tilbake igjen til sensoren.
 
Billig teknologi
 
Nanokameraet er ellers i stand til å fange gjennomsiktige objekter (som vasen på bildet ovenfor) og objekter i fart i 3D. I tillegg fungerer det under vanskelige forhold, som for eksempel under nattemørke, regn eller snø.
 
En annen interessant egenskap er prislappen: 500 dollar (3000 kroner) er alt det tekniske vidunderet koster. Det kommer godt med når kamerateknologien én gang i framtiden vil brukes innen medisinsk utstyr, selvkjørende biler og, selvfølgelig, til spilling.
 

Kilde: Teknofil.no


 

 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

>

Jobb i Vågan

25. mars 2019

jobber - Svolvær - Norge - Careerjet

Siste fra NRK Nordland

25. mars 2019

 • Siste sesong for MS «Lofoten»
  Hurtigruteskipet MS «Lofoten» seiler sin siste sesong langs kysten vår neste år. Da har det ærverdige skipet seilt i rute mellom Kirkenes og Bergen hver dag i 55 år.
 • Bodøtunnelen åpner 28. april
  Datoen for åpningen av Bodøtunnelen er nå satt. Bodø By får bekreftet av Samferdselsdepartementet at tunnelen åpner 28. april. Det er statssekretær Allan Ellingsen som stiller, på vegne av Samferdselsdepartementet, skriver avisa.
 • Bilberging stenger E6 i Vefsn
  På grunn av bilberging er E6 ved Luktvatnet, på strekningen Mosjøen - Mo i Rana, midlertidig stengt.
 • Ett felt er åpnet
  Ifølge vitner på stedet er nå ett felt åpnet på E6 ved Masterneset. Begge kjørefelt ble stengt tidligere i dag, i forbindelse med et trafikkuhell mellom en personbil og et vogntog.
 • Vogntog og bobil kolliderte
  To vogntog og en bobil har vært innblandet i et trafikkuhell på Saltfjellet, E6. Ikke snakk om personskader, kun materielle skader på kjøretøy. Bilberging er på stedet og er begynt med berging. Veien blir midlertidig stengt.

SISTE NYTT

 • Planlegger nytt sportshotell

  Svolvær kan få enda et nytt hotell i sentrum dersom planene som et nytt sportshotell blir realisert. Nå håper utbyggeren på aksept for høyere ...

 • Vil takle både torsk og laks

  Grovfjord Båtbyggeri som har gjenopptatt sin nybyggingsaktivitet, levert «Sofie» til Svolvær i 2018, og skal i løp av året levert et lignende nybygget ...

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Velkommen til Svolvær