Nytt Hotell i Svolvær

A nyttHotell

Et nytt hotell er under planlegging i Svolvær havn. Her kan det bli opptil 270 rom, men i alle fall 175, alt etter hvilken løsning man lander på til slutt. Hotellet kommer der VM i skreifiske har hatt base.

Det er kaikanten Eiendom AS som står bak prosjektet og en av interessentene her er lakseoppdretter Ulf Ellingsen fra Skrova. Bygget planlegges med utgangspunkt i «Kjølelager-tomta», der mange har vært innom under VM i skreifiske for å se på største fisk. Planene vil kanskje ta hensyn til dette og bevare deler av de gamle byggene og da blir det ikke maksimalt antall hotellrom.

Foreløpig jobber man ut fra prisantydning på rompris mellom 1,4 og 1,7 millioner. Det betyr at prosjektet vil ende opp med prislapp på et sted mellom 250 og 500 millioner kroner, før det står ferdig til å ta imot nye gjester.

Fra arrangørene av VM i skreifiske er det så langt kommet positive reaksjoner. Med 600 påmeldte deltakere i år, var det 100 som hadde vansker med å finne ledig hotellrom. Det er allerede mange hotell i Svolvær, men det ser ut til å være marked for enda flere.

Første etasje kan bli avsatt til en «urban kultursal» og det gir mulighet for at VM i skreifiske fortsatt kan ha sin base på samme sted som tidligere.

Opprinnelig hadde utbyggerne planer om leiligheter i dette området, men her er mangel på parkeringsplasser og uteareal for friområde og lek. Dermed ender man trolig opp med et hotell, som kanskje kan gi Lofoten 270 nye hotellrom.

 Presseklipp:


 

Været

 

Boliger til salgs i Vågan

Klikk på bildet for å se.

A bolig 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

08. mai 2021

Annonse

Lane penger

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • – Er vanlig å bli kalt hore
 • Stanser båtsalg med utlendinger
  Fiskeriministeren stanser alle båtsalg hvor utlendinger er involvert. – Jeg har nå instruert Fiskeridirektoratet til umiddelbart å stanse arbeidet med ervervstillatelser hvor det er utenlandske eiere involvert, sier Ingebrigtsen til Fiskeribladet. Han mistenker at kravet om minst 60 prosent norsk eierskap i fiskebåter omgås.
 • Vant Havmannsprisen for andre gang
  Forfatter Odd Klippenvåg fra Vågan tildeles Havmannprisen 2021 for novellesamlingen «En lykkelig gift mann - og andre noveller». Han er dermed den første som har mottatt prisen to ganger. Tidligere i år mottok Klippenvåg Ungdommens kritikerpris for samme bok. Prisen er på 50.000 kroner og gis hvert år for den beste nordnorske boka utgitt året før.
 • Thoresen ute av OL-dansen
  Morten Thoresen kjempet i dag for å kvalifisere seg til OL i Tokyo. Bodø-bryteren fikk det tøft i Sofia og tapte 0–8 mot armenske Karen Aslanyan. Stig André Berge røk også ut av kvalifiseringen. Dermed brast OL-drømmen for begge.
 • Ingen nye tilfeller i Bodø
  Det er ikke meldt om nye smittetilfeller i Bodø siste døgn. I Narvik er én person satt i innreisekarantene med positiv koronatest. I Bodø er én person i isolasjon og ni mennesker i karantene. I Narvik er totalt åtte personer i isolasjon og én i smittekarantene.