Nå kan Teslas biler hente deg på egenhånd

 A tesla 1

Foto: Tesla, klippet fra Ny Teknikk 

La deg parkere selv og hente deg når du er ferdig. Det er den store nyheten når Tesla oppgraderer programvaren.

 

Tesla har som mål å levere 100.000 biler for første gang dette kvartalet. Dette er dokumentert av en e-post Elon Musk skrev til sine ansatte, og som nettstedet Electrek fikk . "Det er en utrolig spennende milepæl for selskapet vårt," sier Musk i e-posten. Aksjen steg 6 prosent i løpet av torsdag.
Samtidig rullet Tesla ut sin hittil største programvareoppdatering, passende nok kalt 10.0. En av de største nyhetene i oppdateringen er at noen Tesla-modeller vil kunne navigere på parkeringsplasser og parkere seg selv. Eieren skal også kunne ringe bilen sin - funksjonen kalles derfor Smart Summon - så lenge den er synlig for eieren. Dette er en oppdatert versjon av Summon som Ny Teknik har skrevet om tidligere
Det er den perfekte funksjonen for alle som har en fullsatt handlekurv, som sliter med et bøllete barn eller bare ikke vil gå til bilen når det regner," skriver Tesla på hjemmesiden sin.
Men, legger Tesla til: "Alle som bruker Smart Summon er alltid ansvarlige for bilen og må hele tiden overvåke den og omgivelsene."
Denne funksjonen er bare tilgjengelig for de med Tesla-modeller utstyrt med full selvkjøringsevne, eller avansert autopilot.
Flere av nyhetene i 10.0-oppdateringen dreier seg om underholdning. Model S, Model X og Model 3 får støtte for Netflix og Youtube via Tesla Theatre. Også Spotify Premium blir tilgjengelig og en ny funksjon.


 

Været

 

Boliger til salgs i Vågan

Klikk på bildet for å se.

A bolig 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

14. mai 2021

Annonse

Lane penger

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • Rykker ut til brann i elsykkel
  Nødetatene er på vei til Mo i Rana etter melding om brann i en elsykkel. Politiet opplyser at brannvesenet er på stedet og har startet slokking.
 • Flest dyr påkjørt på Nordlandsbanen
  Fra 1. september frem til 24. mars var det på Nordlandsbanen (281) flest dyr ble påkjørt. Deretter følger Dovrebanen (152), Gjøvikbanen (134), Rørosbanen (133) og Sørlandsbanen (78). Det går frem i en artikkel fra Aftenposten, gjengitt av NTB.
 • Entreprenør til E10-prosjekt
  Nord-Norges største samferdselsprosjekt får snart entreprenør. I følge samferdselsministeren er E10 Hålogalandsveien er ett av de største samferdselsprosjektene i Nord-Norge noen gang, og det største i dag. Nå skal Statens vegvesen jobbe for å finne en entreprenør til prosjektet.
 • Gressbrann i Bjerkvik
  Ofoten brann rykka i ettermiddag ut til en gressbrann i Bjerkvik, like ved Ellas Minne. Flere var allerede igang med slukking da brannvesenet kom. Klokken 13:30 meldte brannmannskapene på stedet at brannen var slokket. Da var området sikra men mellom 70 og 100 kvadratmeter var avsvidd, melder avisa Fremover.
 • Væreforbehold for hurtigbåt
  Torghatten Nord AS melder om værforbehold vedrørende hurtigbåten til Myken i dag 13.05.21. MS Gjærøy går som normalt fra Myken kl 13:35, men det tas forbehold for øvrige anløp/avganger i dag og i morgen tidlig. Dersom ankomst kl 21:35 i kveld kanselleres pga av været, vil også avgangen i morgen tidlig 14.05.21 kl 05:20 bli kansellert, skriver Torghatten i en pressemelding.