Slik tilpasser du CV-en din når du søker stillinger der du jobber remote

Arbeidsmarkedet er i konstant endring, og alt flere stillinger utlyses som helt eller delvis remote. Å kunne jobbe fra hvor som helst i verden kan være et fantastisk gode, men da må du selvfølgelig klare å skille deg ut i den store mengden av kandidater.

I dag er det uvanlig at en CV faktisk skrives ut på papir og sendes til noen, i nesten alle tilfeller leveres den digitalt. Samtidig stiller det å søke på jobber der du kanskje sjelden eller aldri vil møte arbeidsgiver ekstra krav til både en god cv mal, og din egen innsats med å gjøre CV-en din perfekt.

Lag CV-en spisset mot digital kompetanse og den spesifikke stillingen

Hvis du skal utføre oppgaver for en arbeidsgiver remote, er det selvfølgelig ekstremt viktig å kommunisere til arbeidsgiveren at du kan håndtere disse forutsetningene uten problem:

 •     Vær nøye med å inkludere LinkedIn-kontoen din, og dessuten andre relevante lenker til steder der du har profilert deg på nett. Det kan handle om for eksempel profilen din forskjellige freelance-  sider, eller bransjespesifikke nettsteder som GitHub.
 • •     Husk å legge vekt ved tidligere erfaringer med å jobbe selvstendig. Det er lett å overse dette, men i Norge er det for eksempel to tredjedeler av ansatte som ikke engang har mulighet å benytte seg av hjemmekontor eller tilsvarende løsninger utenfor en fast arbeidsplass.
 •             •     I en søknadsprosess med søkelys på digitale ferdigheter og uavhengighet, er det
              lurt å kutte hardere enn vanlig i gammel historikk. Unngå selvfølgelig alt for store
              uavklarte hull i CV-en, men det er ikke  nødvendig å inkludere alle småjobber opp
              gjennom historien.

Med disse detaljene på plass vil du ha en større sjanse til å komme deg videre i prosessen.

Utfordringer med å skille seg ut i digitale søknadsprosesser

Alle søknadsprosesser er utfordrende, og det er ikke uvanlig å måtte konkurrere med flere hundre andre kvalifiserte søkere. Når du søker stillinger der du får lov til å jobbe remote, må du regne med at det er enda flere søkere.

Selv i norske rekrutteringskanaler som Finn.no er det 70 % som bruker egne HR-systemer som en del av rekrutteringen. Fra den samme statistikken fremgår det at det bare er 10 % som benytter seg av gammeldags prosesser der søknaden mottas via e-post. Dette medfører dessuten at såkalte Applicant Tracking Systems, som ofte forkortes ATS, ofte behandler søknader lenge før et menneske kommer inn i bildet. Det gjør det ekstra viktig at CV-en din er maskinlesbar på en god måte. Det betyr at du både må bruke korrekt terminologi som systemet kan forstå, og dessuten prøve å speile utlysningen i så stor grad som mulig.

Samtidig som du skriver CV-en din slik at den blir mest mulig lettlest for en datamaskin, må du selvfølgelig ikke glemme å tilpasse den til mennesker som skal lese den i neste steg. En god CV-mal hjelper deg en god bit på vei, og viser deg dessuten hvordan du kan tilpasse CV-en til akkurat den stillingen du søker. Uansett sammenheng er det viktig å passe på at den er enkel og lettlest. Bruk en enkel font, og del opp innholdet med overskrifter, punktlister og lignende. Samtidig er det viktig å passe på at innholdet er i sentrum, så igjen er det fornuftig å benytte seg av en ferdig mal som du kan tilpasse.

Også i forhold til hvilket språk du benytter deg av er det viktig å huske på at CV-en din kanskje er den eneste muligheten du får til å vise frem personligheten din. Bruk derfor et konsekvent, klart, tydelig og direkte språk, så lander du kanskje drømmejobben.

 


 

Været

 

Boliger til salgs i Vågan

Klikk på bildet for å se.

A bolig 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

14. mai 2021

Annonse

Lane penger

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • Rykker ut til brann i elsykkel
  Nødetatene er på vei til Mo i Rana etter melding om brann i en elsykkel. Politiet opplyser at brannvesenet er på stedet og har startet slokking.
 • Flest dyr påkjørt på Nordlandsbanen
  Fra 1. september frem til 24. mars var det på Nordlandsbanen (281) flest dyr ble påkjørt. Deretter følger Dovrebanen (152), Gjøvikbanen (134), Rørosbanen (133) og Sørlandsbanen (78). Det går frem i en artikkel fra Aftenposten, gjengitt av NTB.
 • Entreprenør til E10-prosjekt
  Nord-Norges største samferdselsprosjekt får snart entreprenør. I følge samferdselsministeren er E10 Hålogalandsveien er ett av de største samferdselsprosjektene i Nord-Norge noen gang, og det største i dag. Nå skal Statens vegvesen jobbe for å finne en entreprenør til prosjektet.
 • Gressbrann i Bjerkvik
  Ofoten brann rykka i ettermiddag ut til en gressbrann i Bjerkvik, like ved Ellas Minne. Flere var allerede igang med slukking da brannvesenet kom. Klokken 13:30 meldte brannmannskapene på stedet at brannen var slokket. Da var området sikra men mellom 70 og 100 kvadratmeter var avsvidd, melder avisa Fremover.
 • Væreforbehold for hurtigbåt
  Torghatten Nord AS melder om værforbehold vedrørende hurtigbåten til Myken i dag 13.05.21. MS Gjærøy går som normalt fra Myken kl 13:35, men det tas forbehold for øvrige anløp/avganger i dag og i morgen tidlig. Dersom ankomst kl 21:35 i kveld kanselleres pga av været, vil også avgangen i morgen tidlig 14.05.21 kl 05:20 bli kansellert, skriver Torghatten i en pressemelding.