Ting å gjøre når det regner på ferien i Nord-Norge

Det er utrolig mye å ta seg til i vår nordligste landsdel. Nord-Norge byr på mange av våre mest berømte turistdestinasjoner, og mest storslagne naturprakt. Samtidig må vi bare innrømme at det er snakk om en del av verden hvor været ikke er det aller beste. Legger du ferien din nordpå, bør du være forberedt på at det kan hølje ned og være ganske så hustrig også midt på sommeren. Heldigvis er det mye å henge fingrene i selv når himmelens sluser åpner seg.
 

Før du begynner å lete etter mobil casinoer på telefonen for å fylle nok en blygrå ettermiddag med spilling på hotellrommet eller i campingbilen, kan det være verdt å vurdere en del andre innendørsattraksjoner. For det er mye annet å ta seg til, selv når naturprakten i Nord-Norge ligger skjult bak tåke og uværsskyer.

 

 tromsoe1

 

Stikk innom museer

Det finnes mange flotte museer i Nord-Norge. I Svolvær finnes et av de mest kjente krigsminnemuseet som er bygget til minne om andre verdenskrig i regionen. Lenger nord i Norland fylke ligger et enda mer imponerende krigsmuseum. Utenfor Narvik ble noen av de største kampene på norsk jord utkjempet under krigen. Sjøslaget som stod om byens strategisk viktige havn hadde stor betydning for krigsforløpet i Europa. Narvik Krigsmuseum åpnet i 2016, og er et toppmoderne anlegg. Her finner man utstillinger som levendegjør hvordan andre verdenskrig artet seg i Nord-Norge. En tankevekkende og interessant opplevelse som fyller en hel regnværsdag.
 

På Hamarøy ligger Hamsunsenteret. Det er en kulturinstitusjon hvor man kan utforske livet og verkene til den Nobelprisvinnende forfatteren Knut Hamsun. Er du i området på en dag med ugunstig vær for å nyte den lokale naturprakten, kan du stikke innom senteret. Her finnes et nydelig museum samt spisesteder og andre kulturtilbud. Hamsundagene avholdes hvert år ved senteret. Det er en festival som er viet Knut Hamsun. I anledning festivalen, er det gjerne både konserter, forelesninger og andre underholdningstilbud man kan forlyste seg med.  

 

Fisken biter best når det regner

Selvsagt trenger man ikke sitte inne bare fordi det regner. Særlig kan det være fint å ta seg en fisketur når det høljer ned. Mange tusen turister flokker til Svolvær og omkringliggende strøk hvert år for å prøve seg på havfisking. Det gjør du like greit når det regner som når sola steiker. Ja, mange insisterer på at fiskelykken blir bedre desto verre været er. Det finnes mange muligheter for leie av både båt og fiskeutstyr mange plasser i Lofoten, og ellers langs kysten av Nord-Norge.
 

Er du så heldig at du skal utforske noen av landsdelens berømte lakseelver, skal du be til høyere makter om regn. Det er nemlig den mest effektive måten å drive myggen unna på. Myggplagen kan legge en skikkelig demper på moroa, særlig hvis du gir deg Finnmarksvidda i kast om sommeren. Da kan regnet komme som den reneste redningsmannen.

 

tromsoe2

 

Storbyferie funker fint i dårlig vær

Tromsø er Nord-Norges klart største by, og her kan du nyte godt av alskens storbymoro uten å tenke videre på værforholdene. Du kan besøke mange spennende, lokale butikker som byr på håndverksarbeid. Både smykkekunstnere og glassblåsere har verksteder med galleri og butikk i sentrum. Du velger og vraker blant gode restauranter med lokale spesialiteter på menyen. Utelivet er anerkjent som blant de mest intense i hele Norge. Du kan drikke det lokale Mack-ølet på legendariske Ølhallen, byens eldste pub, og besøke en av Norges mest kjente rockepuber, Blå Rock. 
 

I tillegg kommer et rikholdig kulturtilbud. Tromsø har en flott, ny teaterbygning hvor det settes opp stykker av Hålogaland teater. Konserter avholdes hyppig, og en stor studentbefolkning sørger for et vitalt og spennende miljø.
 


 

comments