Ap avgjør Lofoten-utvinning i 2015

Redaksjonskomiteen på Ap-landsmøtet la fram en endret innstilling søndag morgen som fikk flertall.
Skal – skal ikke? Ap-landsmøtet har diskutert oljeutvinning i Lofoten. Her fra Henningsvær.	 Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
     
     
     
 
Et flertall på Ap-landsmøtet sier ja til å konsekvensutrede olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 
Et ja til konsekvensutredning innebærer ikke et ja til at områdene åpnes for petroleumsvirksomhet, heter det i vedtaket. Landsmøtet om to år skal ta stilling til det.
 
Utrede først. Søndag morgen la redaksjonskomiteen fram sin endrede innstilling om først å utrede konsekvensene og så ta en ekstra runde på landsmøtet om to år for å ta stilling til om områdene skal åpnes. Konsekvensutredningen av petroleumsaktivitet i uåpnede deler av Nordland VI og i feltene Nordland VII og Troms II kan starte umiddelbart.
 
Nei fra AUF. Statssekretær Per Rune Henriksen (Ap) i Olje- og energidepartementet har opplyst at utredningen kan være klar vinteren 2015, i god tid før det neste Ap-landsmøtet.
 
Selv om redaksjonskomiteen har prøvd å komme fram til en innstilling alle kan stille seg bak, sier AUF fortsatt nei til konsekvensutredning
 
.@NTB

  

 

 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

>

Jobb i Vågan

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Siste fra NRK Nordland

16. juli 2019

 • Tom kajakk i
  Politiet melder at en rød kajakk driver i Rombaken ved Hålogalandsbrua i Narvik. Flere ressurser er satt i bruk for å søke etter en person som kan ha vært i kajakken. Politiet ber om informasjon dersom noen har kjennskap til kajakken.
 • Kan bli lettere å avskilte vogntog
  Et nytt lovforslag vil gi Statens vegvesen og Tollvesenet hjemmel til å avskilte og holde lastebiler av veien helt til alle bøter er betalt. Det skriver lastebil.no. Lovforslaget, som også åpner for fri bruk av hjullås, har blitt sendt ut på høring.
 • Vurderer å anke til Høyesterett
  Fellesnemda for nye Narvik vurderer å anke saken om den nye kommunegrensa til Høyesteretten. Det sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen til Fremover. Staten vant fram i lagmannsretten på at fellenemda ikke kan stå som partsevne i saken, og en ny anke vurderes.
 • Se Nordlandssendinga 18:50
  Kveldens programleder er Gisle Forland
 • Trafikkulykke ved FV 17
  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Ramnefloget i Gildeskål. En bil involvert i ulykken. Fører er bevvist og klager over smerter i hele kroppen, sier operasjonsleder i politiet Ivar Bo Nilsson. Fører av bilen er fraktet til sykehus. Veien er stengt inntil videre.

SISTE NYTT

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Velkommen til Svolvær