Ap avgjør Lofoten-utvinning i 2015

Redaksjonskomiteen på Ap-landsmøtet la fram en endret innstilling søndag morgen som fikk flertall.
Skal – skal ikke? Ap-landsmøtet har diskutert oljeutvinning i Lofoten. Her fra Henningsvær.	 Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
     
     
     
 
Et flertall på Ap-landsmøtet sier ja til å konsekvensutrede olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 
Et ja til konsekvensutredning innebærer ikke et ja til at områdene åpnes for petroleumsvirksomhet, heter det i vedtaket. Landsmøtet om to år skal ta stilling til det.
 
Utrede først. Søndag morgen la redaksjonskomiteen fram sin endrede innstilling om først å utrede konsekvensene og så ta en ekstra runde på landsmøtet om to år for å ta stilling til om områdene skal åpnes. Konsekvensutredningen av petroleumsaktivitet i uåpnede deler av Nordland VI og i feltene Nordland VII og Troms II kan starte umiddelbart.
 
Nei fra AUF. Statssekretær Per Rune Henriksen (Ap) i Olje- og energidepartementet har opplyst at utredningen kan være klar vinteren 2015, i god tid før det neste Ap-landsmøtet.
 
Selv om redaksjonskomiteen har prøvd å komme fram til en innstilling alle kan stille seg bak, sier AUF fortsatt nei til konsekvensutredning
 
.@NTB

  

 

 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

>

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

23. oktober 2019

 • Her redder de mann tatt av bølge i Svolvær
  Svært kraftig vind herjer i Trøndelag og deler av Nordland. I Svolvær i Lofoten ble en mann tatt av en bølge. Video: Redningsselskapet / Redigering: ...
 • Vita-kjeden har fått ny eier
  Det er VITA-butikker på Leknes og i Svolvær. Jotunfjell har ifølge E24 spesialisert seg å varehandel og restrukturering i handelsbransjen, og eier i dag ...
 • annonse 61
  Svolvaer Bilistsenter - Svolvær, Nordland - Vi søker butikkmedarbeider vikariat i 50 % stilling turnus.Vi er på jakt etter en vennlig og arbeidsom person, ...

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Velkommen til Svolvær

Siste fra NRK Nordland

 • Se Nordlandssendingen 18.50
 • Laksen koster mer ut av landet
  Eksportprisen på fersk laks økte med nesten åtte prosent i forrige uke sammenlignet med uka før. Mens prisen har gått opp til 54,66 kroner kiloen, har eksportvolumet gått ned, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Totalt eksporterte vi 3,9 tonn mindre laks i forrige uke mot uka i forveien.
 • Mann omkom i trafikkulykke
  En mann i 60-årene har mistet livet i en trafikkulykke på fylkesvei 76 ved Molvika i Brønnøy. Sjåføren kjørte inn i en fjellvegg. De pårørende er varslet, opplyser politiet til NRK. Ulykken blir etterforsket av Brønnøysund lensmannskontor med bistand i fra ulykkesgruppa til Statens Vegvesen. Veien er nå stengt på stedet.
 • Nord-rektoren vil kutte 30 årsverk
  Rektor Hanne Solheim Hansen forslår å kutte 30 årsverk på lærerutdanningen ved Nord universitet de neste to årene, skriver Khrono. Tiltak som skulle øke inntektene og kutte kostnader ved fakultetet har ikke gitt stor nok effekt. Nord-rektoren utelukker ikke oppsigelser.
 • Alvorlig trafikkulykke i Brønnøy
  En bil skal ha kjørt i en fjellvegg på fylkesvei 76 ved Molvika i Brønnøy. Ifølge politiet er det snakk om en alvorlig ulykke og veien er stengt på stedet.