Ap avgjør Lofoten-utvinning i 2015

Redaksjonskomiteen på Ap-landsmøtet la fram en endret innstilling søndag morgen som fikk flertall.
Skal – skal ikke? Ap-landsmøtet har diskutert oljeutvinning i Lofoten. Her fra Henningsvær.	 Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
     
     
     
 
Et flertall på Ap-landsmøtet sier ja til å konsekvensutrede olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 
Et ja til konsekvensutredning innebærer ikke et ja til at områdene åpnes for petroleumsvirksomhet, heter det i vedtaket. Landsmøtet om to år skal ta stilling til det.
 
Utrede først. Søndag morgen la redaksjonskomiteen fram sin endrede innstilling om først å utrede konsekvensene og så ta en ekstra runde på landsmøtet om to år for å ta stilling til om områdene skal åpnes. Konsekvensutredningen av petroleumsaktivitet i uåpnede deler av Nordland VI og i feltene Nordland VII og Troms II kan starte umiddelbart.
 
Nei fra AUF. Statssekretær Per Rune Henriksen (Ap) i Olje- og energidepartementet har opplyst at utredningen kan være klar vinteren 2015, i god tid før det neste Ap-landsmøtet.
 
Selv om redaksjonskomiteen har prøvd å komme fram til en innstilling alle kan stille seg bak, sier AUF fortsatt nei til konsekvensutredning
 
.@NTB

  

 

 
comments