Reise til Lofoten

Photo by Frantisek Duris on Unsplash

Dette utsagnet kommer nesten alltid når ferierende kommer hjem fra ferietur i Lofoten, og de skal fortelle venner og familie om det fantastiske oppholdet i øyriket.

«Dette stedet er overveldende vakkert» skrev Lonely Planet, og ingen som har vært i Lofoten forblir uberørt av lyset, fjellene, havet, naturen og stillheten. Man lengter alltid tilbake.

Det er enkelt å reise til Lofoten, fly SAS eller Norwegian til Bodø så flyr Widerøe deg til Svolvær og Leknes, Svolvær flyplass er ifølge Aftenposten kåret til landets nest vakreste flyplass. Et annet alternativ er fly til Evenes, og så buss eller leiebil derfra. Turen fra Evenes og til Svolvær tar litt over 2 timer.

Været i Nord Norge er uforutsigbart og man kan ofte oppleve at flyruter blir innstilt på grunn av dårlig vær. Om flyet blir kansellert, sjekk ut på Airhelp
Men du vil garantert bruke lenger tid, for når du kjører Lofast, fastlandsforbindelsen som gjør det mulig å kjøre fergefritt til ytterst i Lofoten, åpner det seg opp for en fantastisk naturopplevelse. Bratte, høye fjell rett opp fra fjordene, krystallklart vann og et himmelsk vakkert lys.

 

Å komme sjøveien til Lofoten er også en naturskjønn opplevelse. Kommer du med fly til Bodø, kan du ta hurtigruta eller hurtigbåt til Svolvær, eller ferge til Moskenes.

Høysesong for turister er fra juni-august, da yrer det av folkeliv i hele Lofoten, både nasjonale og internasjonale turister vil oppleve den fantastiske naturen Lofoten er viden kjent for. August og september er også en flott tid for å vandre i fjellet, det er mindre turister da, og været er mer stabilt. Vinteren med nordlys og det tradisjonsrike skreifisket er etter hvert blitt veldig ettertraktet som opplevelser og gir minner for livet med høydepunkt mars da VM i Skreifiske avvikles.

Lofoten er også blitt et populært feriemål vinterstid, charterfly fra Asia kommer med turister som vi se nordlyset, Polarsentret i Laukvik har lansert tjenesten «få nordlys varsel på SMS»
Også for skiløperne er Lofoten blitt et populært toppturmål vinterstid, med heftige nedkjøringer i uberørt nysnø fra de mange fjelltoppene. Andre fristes av en RIB tur i minusgrader, godt innpakket i varmedresser til Trollfjorden.

Surfing i den lille bygda Unstad med 14 fastboende er blitt et møtested for surfere, om høsten og vinteren er bølgende mest stabile, og da kommer de erfarne surferne fra hele verden for en helt spesiell surfeferie. Venstrebølgen som raser inn med høststormene er blant de aller beste i verden, og man er temmelig sikker på å få surfet mye.
 

I løpet av sommersesongen avvikles det også en rekke festivaler og arrangementer som Høllafest, Lamholmfestivalen, Lofoten Ultra Trail, Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og ÅsteinØYA bare for å nevne noen.

Lofoten kan også skryte av å være en av landets mest spennende kulinariske destinasjoner. Turistene vil gjerne spise fisk og norsk mat. Skrei vil de ha året rundt.

Opplevelsene i Lofoten er veldig varierte, og byr på alt fra museer, gallerier, fotturer, sykling, rafting i Trollfjorden, fisketurer, festivaler, mange gode spiseplasser og et livlig uteliv.
 


 

Været

 

Boliger til salgs i Vågan

Klikk på bildet for å se.

A bolig 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

22. januar 2021

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240