Spennende Svolvær?

 Foto: Helene EideFoto: Helene Eide

Svolvær blir stadig større favoritt hos turistene som kommer til Norge. Det er jo ikke helt uten grunn når man tenker på alt det spennende man kan gjøre der.

Lofoten er et sted som har blitt veldig populært for turister de siste årene. Antagelig fordi det har blitt satset mye på å få turismen opp til Nord-Norge. I Lofoten ligger tettstedet Svolvær og det er her du finner Svolvær Lufthavn hvor du finner avganger til Bodø og Oslo. Det bor ikke mer enn 4630 mennesker i Svolvær men det er det største befolkningsstedet i Lofoten.

Hva kan du gjøre i Svolvær?

I Svolvær og Lofoten finnes det ekstremt mye du kan gjøre. Det er et spennende kulturliv i området, så du kan få med deg kunstutstillinger og konserter for å nevne noe. Men noe av det mest spennende er alt du kan gjøre utendørs. Naturen i seg selv er fantastisk og grunn god nok til å besøke både Svolvær og Lofoten.

En ting du kan gjøre er å reise på en gruppetur med fokus på foto av Lofoten. Her reiser dere rundt på Lofoten og blir kjent med området. Langs veien finnes det enormt mange flotte motiver for den som er glad i å ta bilder. Denne turen kan tas både på vinteren og sommeren. Turen tar 6-7 timer og du får virkelig nyte det arktiske lyset og de vakre naturmotivene.

En annen ting som du virkelig bør vurdere når du reiser til Svolvær og Lofoten er Hvalsafari. Norskehavet er et perfekt sted for hval ettersom det biologisk sett er veldig produktivt. På en hvalsafari kan du se spekkhoggere og andre typer hvaler møtes i grupper for å spise. En annen safari som bør nevnes er ørnesafari i RIB båt.

En annen ting du også bør prøve å få med deg er nordlyset. Det finnes egne turer for dette der man reiser sammen grupper og guide til steder der guidene vet at det er store sjanser for å se nordlyset utfolde seg på himmelen. Dette kan også være veldig avhengig av været så bestill gjerne hos noen som kan la deg reise ut en annen dag om været er dårlig den dagen du har bestilt.

Hjemsøkte steder

Lofoten og Svolvær har eksistert lenge og det er mange triste skjebner og historier fra området. Derfor er det nærliggende å tro at det finnes hjemsøkte steder også der. Ellingsensbrygga rett ovenfor Zackariasbrygga på Skrova sies å være hjemsøkt. Åndenes Makt har også hatt en episode der de var på besøk hos et par på Vestvågøy som var plaget av overnaturlige opplevelser i sin bolig.

Mange reiser jo verden rundt og besøker steder som er hjemsøkte som for eksempel gamle fengsel, psykiatriske sykehus og hjemsøkte casinoer. Så hvorfor ikke reise til Lofoten og utforske selv, kanskje du finner et hjemsøkt sted som ingen andre har funnet? Med så lang historie som området har, bør det være nok av hjemsøkte steder å ta av. Før du reiser dit kan du jo sjekke noen forum på nettet for å få noen gode ideer til hvor du kan finne paranormal aktivitet, og hvordan du kan gå frem for å finne den.

Ta deg en fjelltur

Er du glad i å gå turer på fjellet? Da bør du sjekke ut Svolværgeita som er det best kjente symbolet på både Lofoten og Svolvær. Her kommer det fjellklatrere fra hele verden for å hoppe mellom de to hornene som utgjør toppen av fjellet. Svolværgeita ligger på sørvestsiden av Fløya og er en 150 meter høy fjelltopp. I samme området finner du også Djevelporten og Frosken. Djevelporten er en steinformasjon som ligger over en svær kløft i fjellet. Det er fullt mulig å klatre opp og sette seg på denne steinen. Det er relativt godt merkede stier i områdene her, så det skal være lett å finne frem også. På toppen av Fløya får du fantastisk utsikt over Svolvær og deler av Austvågøy.

Med andre ord, det finnes mye spennende man kan gjøre i Svolvær og Lofoten, uansett lommebok og fysisk form. Alt er avhengig av hva du ønsker å fylle besøket ditt med og hvor flink du er å planlegge reisen din. Gjør masse research og bestill gjerne ting på forhånd.

 


 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

>

Jobb i Vågan

21. februar 2019

jobber - Svolvær - Norge - Careerjet
 • Vekter/ordensvakt deltid Svolvær
  Securitas AS - Avd 6181 Svolvaer - Vågan, Nordland - Vi søker nå etter en dyktig medarbeider til deltidsstilling med arbeidssted Svolvær. Arbeidstid...
 • Sommervikarer ved Svolvær omsorgssenter
  Vagan kommune - Vågan, Nordland - Ferievikarer ønskes på Svolvær omsorgssenter i perioden 17.06.18- 11.08.18 Svolvær omsorgssenter... å kombinere denne spektakulære naturen med å jobbe i et trivelig arbeidsmiljø på Svolvær omsorgssenter...
 • Sommervikarer ved Svolvær omsorgssenter
  Vagan kommune - Vågan, Nordland - Ferievikarer ønskes på Svolvær omsorgssenter i perioden 17.06.18- 11.08.18 Svolvær omsorgssenter... å kombinere denne spektakulære naturen med å jobbe i et trivelig arbeidsmiljø på Svolvær omsorgssenter...
 • Sommervikarer ved Svolvær omsorgssenter
  Vagan kommune - Vågan, Nordland - Ferievikarer ønskes på Svolvær omsorgssenter i perioden 17.06.18- 11.08.18 Svolvær omsorgssenter... å kombinere denne spektakulære naturen med å jobbe i et trivelig arbeidsmiljø på Svolvær omsorgssenter...
 • Vekter/ordensvakt deltid Svolvær
  Securitas - Svolvær, Nordland - Vi søker nå etter en dyktig medarbeider til deltidsstilling med arbeidssted Svolvær. Arbeidstid...

Siste fra NRK Nordland

21. februar 2019

 • Gir en million til Helgelandstrappa
  I dag overrakte Atle Edvardsen, banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge en million kroner til Helgelandstrappa. Det skriver Helgelendingen.no. Helgelandstrappa skal åpnes 6. juli 2019.
 • Vil ha ni års fengsel for barnefar
  En far i 30-årene er tiltalt for å ha ristet sin tre måneder gamle datter slik at hun døde. I dag la aktor ned påstand om ni års fengsel for mannen, som er betegnet som lettere psykisk utviklingshemmet med en mentalt alder på mellom 9 og 12 år.
 • Ny gondolbane åpner i Narvik
  I dag åpner den helt nye gondolbanen i Narvikfjellet. Banen, som er snaue 1,2 kilometer, går fra Skistua til Øvre Fjellheisstasjon. Narvikfjellet AS har investert cirka 80 millioner kroner i den nye gondolbanen, som kan frakte 1.600 passasjerer i timen.
 • Person ble funnet død langs veien
 • En mann skadet i arbeidsulykke
  En mann har falt ned på et gulv i forbindelse med arbeid i Kjøpsvik. Manne var bevisst og er nå kjørt til sykehuset i Narvik. Politiet er på tur til stedet for å gjøre undersøkelser.