Dykking i Lofoten

A dykking2

Dykking i Lofoten, er en unik og uforglemmelig opplevelse. Lofoten, som ligger i polarsirkelen, er en øyegruppe kjent for sin ulente kystlinje, krystallklare vann og et rikt marint liv. Området er også kjent for sin fantastiske naturlige skjønnhet, med ruvende topper, fjorder og isbreer som gir et dramatisk bakteppe for dykking.

En av hovedattraksjonene for dykkere i Lofoten er det rike marine livet i vannet. De kalde, næringsrike strømmene som strømmer gjennom regionen støtter et mangfold av marine arter, inkludert torsk, kveite, steinbit, krabber, sjøanemoner og ulike typer maneter. Dykkere kan også møte større sjøpattedyr som sel, spekkhoggere og til og med knølhval.

Sikten kan variere avhengig av vær og sjø forhold, men den er ofte utmerket, med sikt opptil 30 meter eller mer i enkelte områder. Vanntemperaturer kan være kjølige, og varierer fra rundt 4-10°C, så det er viktig å ha på seg en tørrdrakt for å holde seg varm under lengre dykk.

Det er flere dykkesteder rundt Lofoten som tilbyr en rekke dykkeopplevelser for både nybegynnere og erfarne dykkere. Et av de mest populære dykkestedene er forliset til den tyske fabrikk skipet "Hamburg" som i dag ligger i havnen i Svolvær, med 90 grader slagside.
På fjære sjø har man hodet over vannet når man står på den grunneste enden. Andre populære dykkesteder er "Mira" ligger i dag og hviler på havbunnen utenfor Brettesnes. Hun har lagt seg til ro på ca. 42 meters dyp.

Totalt sett er dykking i Lofoten en uforglemmelig opplevelse som gir et unikt innblikk i Lofotens fantastiske undervannsverden. Enten du er en erfaren dykker eller nettopp har startet, tilbyr Lofotens farvann et utrolig utvalg av marint liv, dykkesteder og naturlig skjønnhet som garantert vil etterlate et varig inntrykk.