Nord-Norges beste drikkevann
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB
Vågan er en av kandidatene som kan få tittelen «Nord-Norges beste drikkevann». Vinner de den, går de videre til den nasjonale finalen.
Tirsdag 18. oktober skal det avgjøres hvem som har det beste drikkevannet i Nord-Norge. Brettesnes vannverk er en av 11 kandidater til å vinne tittelen.
Kåringen av vinnere er i to klasser: grunnvannskilder og overflatekilder. Vinnerne går videre til den nasjonale finalen som vil finne sted i Oslo neste vår.
«Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening.
Konkurransen fokuserer på lukt og smak. Tanken er å gjøre forbrukere oppmerksomme på de gode kvalitetene som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.
Kvalifikasjonskravene for å delta er at vannverket leverer vann til mer enn 300 innbyggere, og det må ha godkjenning fra det lokale mattilsynet.
Dette er kandidatene:
BARDUFOSS VANNVERK Målselv kommune
BODØ HOVEDVANNVERK Bodø kommune
BRETTESNES VANNVERK Vågan kommune
FRIDAL VANNVERK Fauske kommune
GLOMFJORD VANNVERK Meløy kommune
KJØPSVIK VANNVERK Narvik kommune
NARVIK VANNVERK Narvik kommune
RAVSBOTN VANNVERK Alta kommune
SKJOMEN VANNVERK Narvik kommune
TJELDØY VANNVERK Tjeldsund kommune
TROMSØ BYVANNVERK Tromsø kommune
Gapahuk i Svolvævannet
Foto: Per Ivar Brynjulfsen
Den Norske Turforening i samarbeid med Lofoten Friluftsråd og Lofoten turlag skal sette opp en gapahuk inne ved Svolværvannet. Det er også planer om en gapahuk i nærheten av Store Kongsvann.
Bildet viser transporten av materialer som i april ble kjørt inn til tomta i Svolværvannet av Svolvær Røde Kors.
Slik tilpasser du CV-en din når du søker stillinger der du jobber remote
Arbeidsmarkedet er i konstant endring, og alt flere stillinger utlyses som helt eller delvis remote. Å kunne jobbe fra hvor som helst i verden kan være et fantastisk gode, men da må du selvfølgelig klare å skille deg ut i den store mengden av kandidater.
I dag er det uvanlig at en CV faktisk skrives ut på papir og sendes til noen, i nesten alle tilfeller leveres den digitalt. Samtidig stiller det å søke på jobber der du kanskje sjelden eller aldri vil møte arbeidsgiver ekstra krav til både en god cv mal, og din egen innsats med å gjøre CV-en din perfekt.
Lag CV-en spisset mot digital kompetanse og den spesifikke stillingen
Hvis du skal utføre oppgaver for en arbeidsgiver remote, er det selvfølgelig ekstremt viktig å kommunisere til arbeidsgiveren at du kan håndtere disse forutsetningene uten problem:
— Vær nøye med å inkludere LinkedIn-kontoen din, og dessuten andre relevante lenker til steder der du har profilert deg på nett Det kan handle om for eksempel profilen din forskjellige freelance-sider, eller bransjespesifikke nettsteder som GitHub.
— Husk å legge vekt ved tidligere erfaringer med å jobbe selvstendig. Det er lett å overse dette, men i Norge er det for eksempel to tredjedeler av ansatte som ikke engang har mulighet å benytte seg av hjemmekontor eller tilsvarende løsninger utenfor en fast arbeidsplass.
— I en søknadsprosess med søkelys på digitale ferdigheter og uavhengighet, er det
lurt å kutte hardere enn vanlig i gammel historikk. Unngå selvfølgelig alt for store
uavklarte hull i CV-en, men det er ikke nødvendig å inkludere alle småjobber opp gjennom historien.
Med disse detaljene på plass vil du ha en større sjanse til å komme deg videre i prosessen.
Utfordringer med å skille seg ut i digitale søknadsprosesser
Alle søknadsprosesser er utfordrende, og det er ikke uvanlig å måtte konkurrere med flere hundre andre kvalifiserte søkere. Når du søker stillinger der du får lov til å jobbe remote, må du regne med at det er enda flere søkere.
Selv i norske rekrutteringskanaler som Finn.no er det 70 % som bruker egne HR-systemer som en del av rekrutteringen. Fra den samme statistikken fremgår det at det bare er 10 % som benytter seg av gammeldags prosesser der søknaden mottas via e-post. Dette medfører dessuten at såkalte Applicant Tracking Systems, som ofte forkortes ATS, ofte behandler søknader lenge før et menneske kommer inn i bildet. Det gjør det ekstra viktig at CV-en din er maskinlesbar på en god måte. Det betyr at du både må bruke korrekt terminologi som systemet kan forstå, og dessuten prøve å speile utlysningen i så stor grad som mulig.
Samtidig som du skriver CV-en din slik at den blir mest mulig lettlest for en datamaskin, må du selvfølgelig ikke glemme å tilpasse den til mennesker som skal lese den i neste steg. En god CV-mal hjelper deg en god bit på vei, og viser deg dessuten hvordan du kan tilpasse CV-en til akkurat den stillingen du søker. Uansett sammenheng er det viktig å passe på at den er enkel og lettlest. Bruk en enkel font, og del opp innholdet med overskrifter, punktlister og lignende. Samtidig er det viktig å passe på at innholdet er i sentrum, så igjen er det fornuftig å benytte seg av en ferdig mal som du kan tilpasse.
Også i forhold til hvilket språk du benytter deg av er det viktig å huske på at CV-en din kanskje er den eneste muligheten du får til å vise frem personligheten din. Bruk derfor et konsekvent, klart, tydelig og direkte språk, så lander du kanskje drømmejobben.
Ringnes vil gi skulptur til Svolvær
Det er den danske kunstneren Jeppe Hein som nå har laget forslaget til skulpturen investor Christian Ringnes ønsker å gi til Svolvær by. Kommunestyret fikk i presentert både tankene bak og en modell av den åtte meter høye og fem meter brede skulpturen som ønskes satt opp på Langåsen.
Nå kan Teslas biler hente deg på egenhånd
Foto: Tesla, klippet fra Ny Teknikk
La deg parkere selv og hente deg når du er ferdig. Det er den store nyheten når Tesla oppgraderer programvaren.
Tesla har som mål å levere 100.000 biler for første gang dette kvartalet. Dette er dokumentert av en e-post Elon Musk skrev til sine ansatte, og som nettstedet Electrek fikk . "Det er en utrolig spennende milepæl for selskapet vårt," sier Musk i e-posten. Aksjen steg 6 prosent i løpet av torsdag.
Samtidig rullet Tesla ut sin hittil største programvareoppdatering, passende nok kalt 10.0. En av de største nyhetene i oppdateringen er at noen Tesla-modeller vil kunne navigere på parkeringsplasser og parkere seg selv. Eieren skal også kunne ringe bilen sin - funksjonen kalles derfor Smart Summon - så lenge den er synlig for eieren. Dette er en oppdatert versjon av Summon som Ny Teknik har skrevet om tidligere.
Det er den perfekte funksjonen for alle som har en fullsatt handlekurv, som sliter med et bøllete barn eller bare ikke vil gå til bilen når det regner," skriver Tesla på hjemmesiden sin.
Men, legger Tesla til: "Alle som bruker Smart Summon er alltid ansvarlige for bilen og må hele tiden overvåke den og omgivelsene."
Denne funksjonen er bare tilgjengelig for de med Tesla-modeller utstyrt med full selvkjøringsevne, eller avansert autopilot.
Flere av nyhetene i 10.0-oppdateringen dreier seg om underholdning. Model S, Model X og Model 3 får støtte for Netflix og Youtube via Tesla Theatre. Også Spotify Premium blir tilgjengelig og en ny funksjon.
Dronning Sonja til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest i Svolvær
Dronning Sonja deltar på åpningskonserten til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 8. juli i Svolvær.
- Dette er vi svært glade for. Å ha kongehuset representert er en stor ære for alle oss som arrangerer festivalen. Det vil inspirere artistene, og det vil gi ikke bare oss ansvarlige, men også folk flest i regionen en stolthet over den status festivalen nå har, sier en svært fornøyd daglig leder, Knut Kirkesæther i Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.
Kammermusikkfestivalen feirer i år 15 år og arrangeres 8.-13. juli.
Åpningskonserten er en festkonsert som presenterer artistene, som alle er på høyt internasjonalt nivå. Konserten holdes i Lofoten Kulturhus i Svolvær 8. juli kl. 20.00.
Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest arrangeres annen hvert år i Lofoten. Flere av verdens fremste artister har besøkt festivalen og vært med på å skape magi i Lofotens kirker, kulturhus og gallerier.
Arctic Race 2019 med start i Lofoten
Rittet går av stabelen 15. til 18. august 2019 med følgende etapper:
Første etappe starter i Å i Lofoten, går rundt Vestvågøy og avsluttes i Leknes (182,0 km).
Andre etappe starter i Henningsvær med målgang i Svolvær (168,5 km).
Tredje etappe starter i Sortland og går gjennom Vesterålen, før den avsluttes på Storheia i Melbu (176,5 km).
Fjerde og siste etappe går fra Lødingen, og Arctic Race of Norway 2019 vil bli avgjort i Narvik (166,5 km).
Svolvær i finalen
Svolvær i finalen i konkurransen om Norges mest attraktive by 2018!
Askim, Kristiansand og Svolvær konkurrerer om å bli Norges mest attraktive by i 2018
Det er vidt forskjellige byer, men felles for finalistene er bærekraftig byutvikling, satsing på sentrum og ambisiøst planarbeid.
- De tre finalistene har gjort veldig mye bra. Byene satser sterkt på å skape liv i sentrum. Bevisstheten om at sentrum er viktig, har styrket seg de siste årene, noe Askim, Kristiansand og Svolvær er gode eksempler på, sier juryleder Erling Dokk Holm.
I begynnelsen av mai vil juryen besøke de tre finalistene før den kårer vinneren av årets Attraktiv by.
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland vil dele ut prisen i juni.
- Over 450 personer fra hele landet har i år har stemt på sin favoritt-by. Finalistene er spennende og sterke kandidater, og jeg ser frem til å dele ut prisen til årets mest attraktive by, sier Mæland.
Her er juryens beskrivelse av de tre finalistene:
"Tutta" vil ha LPGA-turnering til Lofoten
Suzann Pettersen håper snart å få på plass en LPGA-turnering i Norge.
Til magasinet Norsk Golf sier "Tutta" at de nå jobber med å få inn pengene til å gjennomføre et slikt arrangement.
Hun vil derimot ikke avsløre hvor de ønsker å avholde turneringen, men ifølge Norsk Golf skal Lofoten være mest aktuelt.
Ifølge leder for Lofoten Golf Links på Gimsøy, Frode Hov, er anlegget 95 prosent klart for å kunne ta unna et LPGA-arrangement.
Nytt Hotell i Svolvær
Et nytt hotell er under planlegging i Svolvær havn. Her kan det bli opptil 270 rom, men i alle fall 175, alt etter hvilken løsning man lander på til slutt. Hotellet kommer der VM i skreifiske har hatt base.
Det er kaikanten Eiendom AS som står bak prosjektet og en av interessentene her er lakseoppdretter Ulf Ellingsen fra Skrova. Bygget planlegges med utgangspunkt i «Kjølelager-tomta», der mange har vært innom under VM i skreifiske for å se på største fisk. Planene vil kanskje ta hensyn til dette og bevare deler av de gamle byggene og da blir det ikke maksimalt antall hotellrom.
Foreløpig jobber man ut fra prisantydning på rompris mellom 1,4 og 1,7 millioner. Det betyr at prosjektet vil ende opp med prislapp på et sted mellom 250 og 500 millioner kroner, før det står ferdig til å ta imot nye gjester.
Fra arrangørene av VM i skreifiske er det så langt kommet positive reaksjoner. Med 600 påmeldte deltakere i år, var det 100 som hadde vansker med å finne ledig hotellrom. Det er allerede mange hotell i Svolvær, men det ser ut til å være marked for enda flere.
Første etasje kan bli avsatt til en «urban kultursal» og det gir mulighet for at VM i skreifiske fortsatt kan ha sin base på samme sted som tidligere.
Opprinnelig hadde utbyggerne planer om leiligheter i dette området, men her er mangel på parkeringsplasser og uteareal for friområde og lek. Dermed ender man trolig opp med et hotell, som kanskje kan gi Lofoten 270 nye hotellrom.
Presseklipp:
Norges beste hotellfrokost
Stian (fra venstre) og Ingunn Haugnes sammen med hotelldirektør Erik Taraldsen. (Foto: Haugen-Gruppen)
Hurtigruten skal døpe sitt nyeste skip i Svolvær
The 16 happiest, richest, healthiest, and safest countries in the world
1. Norway — The Scandinavian country tops the Prosperity Index once again in 2015. It has been first in each of the past seven years. Norway is the only country ranked in the top 10 of every subindex.
RS Sommerskole
Redningsselskapet arrangerer sommerskole for barn mellom 9 og 13 år i Svolvær i sommer.
Påmelding ligger nå ute på nett. Første barn til mølla osv..
Meld på - dette blir artig og nyttig kunnskap for kidsa.
Mysteriet om manglende sokker er løst.
3D gangfelt
Bålreglene er endret
-Vi synes det er bra at myndighetene har videreført bålforbudet mellom 15. april og 15. september. De nye reglene i «Forskrift om brannforebygging» presiserer blant annet at bålforbudet nå gjelder i all utmark, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.
Kommunene kan gjennom lokal forskrift fravike bålforbudet, dersom lokale forhold tilsier det. Ved spesielt stor brannfare kan kommunene innføre forbud mot å gjøre opp ild i bestemte områder også utenfor tidsrommet 15. april – 15. september. Det er imidlertid tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.
-Forbud eller ikke. Det gjelder å bruke hue om vi skal unngå situasjoner hvor naturen står i lys lue, poengterer Kalheim.
Mens det i Nord-Norge fortsatt er vinterlige forhold med snø mange steder, er vegetasjonen i ferd med å tørke opp etter vinteren i Sør-Norge.
Det skal ikke så mange dager med tørt og varmt vær, før faren for gress- og lyngbranner vil øke betydelig i deler av Sør-Norge. Når gammelt gress og kvist som ligger på bakken, tørker opp, kan selv en liten glo starte en brann, understreker Kalheim.
Med henvisning til regelverket finner han grunn til å påpeke at det «å gjøre opp ild» omfatter mer enn bålbrenning. Det omfatter for eksempel bruk av engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger. Oppsending av såkalte skylanterner og håndtering av brannfarlig avfall er også omfattet av begrepet.Når det gjelder disse aktivitetene setter myndighetene strengere krav til aktsomhet enn for andre aktiviteter, fremholder Kalheim.
Nordic Harley Days 2016 i Svolvær
Hotellene i Mo og Svolvær står for mer enn halve økningen
Lofoten | 27.865 overnattinger |
Bodø-regionen | 27.353 |
Narvik –regionen | 12.197 |
Rana | 9.111 |
Fauske-region Vestreålen |
11.568 9.666 |
Se Ylvis videoen.
The Fox:
Gratis Kart
Tutta tilbake – så stikker hun til Lofoten med CNN
Foto:VG.NO
Svolvær, Norges mest attraktive sted ?
Fem finalister konkurerer om å bli Norges mest attraktive sted.
Under er juryens korte omtale av de fem finalekandidatene:
Jessheim er et sted i sterk vekst og denne veksten takles gjennom fortetting og bevisst urbanisering av bygningsmasse, byrom og handelsvolumer. Jessheim er en type sted som vokser fram som et resultat av den store flyplassutviklingen.
Kongsberg er en by som i sin tid vokste fram gjennom gruvedrift, og som siden har utviklet seg til å bli et sterkt industriteknologisk sentrum. Kongsberg har lenge også hatt en meget aktiv politikk for bruk av kultur i byutviklingen. De siste årene har offentlige planer hatt fokus på fortetting for slik å gjøre byen mer attraktiv. Planene har blitt fulgt opp av vedtak om nye større byggeprosjekter i sentrumsnære områder, blant annet flytting av Høgskolen.
Mandal er en av denne landsdelens eldste byer. Mandal har klart å beholde og videreutvikle bypreget gjennom å omskape industriområder og inkludere dem i bystrukturen. Det nye biblioteket og kulturhuset er et slikt eksempel. Dette prosjektet er forbundet med det tradisjonelle sentrum ved hjelp av en gangbro. I Mandal står ideen om å ta veksten gjennom å utvikle byen sterkt.
Historisk er utviklingen av Holmestrand knyttet til trelasthandel, seilskuter og aluminiumsindustri. Holmestrand forbereder seg på en fremtid med vekst i befolkning og næringsliv, med visjonære og spennende planer og tiltak. Utviklingsarbeidet er basert på miljøvennlig transportløsninger og gjennomtenkt fortetting i sentrum. Det er fokus på gående og syklister, sjøkontakt og å skape gode uterom. Det legges vekt på grønne løsninger og energieffektive bygg.
Svolvær som i sin tid var et rent fiskevær, har utviklet seg til å bli en vital småby og et regionssenter i Lofoten. Svolvær har fortettet aktivt i sentrum, utviklet forholdet til sjøen og skapt nye gode byrom. Svolvær har en strategi for å vokse bymessig, og ivaretar også de klassiske gode sidene ved stedet. Svolvær har bygd seg opp gjennom satsning på kultur, reiseliv, samt fokus på tradisjonelle næringer.
Kilde: http://www.regjeringen.no/ Foto: Roy Størkersen
Gratis Spotify på mobilen
Spotify har nå lansert en gratistjeneste for mobiltelefon. Men den har en hel del restriksjoner i forhold til betalingsversjonen.
Nytt kamera slår Kinect ned i støvlene
Kilde: Teknofil.no
Veien til Alpinbakken
Bilde oppdatert 30.09.2013
Svolvær bykiosk klar til 17. mai.
Den nye "Svolvær bykiosk" vil bli stående omtrent der den gamle sto
Den største ansamling av kiosker hadde vi rundt Svolvær Torg. Sedolfsen, Avisutsalget, Sundberg og ho Betty, for å nevne noen. Men den kiosken som i størst grad satte sitt arkitekoniske preg over torgområdet var Svolvær bykiosk, som ble plassert på torget i 1913, og som hadde form som en orientalsk "pagode".
I 1935 overtok Ragnar Lichtwark kiosken fra Peder J. Rødsand som hadde drevet den i 10 år. På folkemunne fikk kiosken etterhvert navnet "Lichtwart kiosken". Helt frem til slutten av 1960 tallet var kiosken i drift. På 1970 tallet ble kiosken brukt av Svolvær idrettslag før den ble flyttet til en hage i Nybyen, der den til slutt brant ned.
Flere artikler …
- 1
- 2
Side 1 av 2