Nytt kamera slår Kinect ned i støvlene

 

Fungerer selv under vanskelige forhold.
 
En trio med flittige studenter ved det tekniske universitetet MIT i USA har kommet opp med et mildt sagt imponerende kamera. «Nanokameraet» deres er følgelig en sensor som overgår Xbox Ones Kinect-sensor, og vel så det: Det tar én billion bilder i sekundet og har flere imponerende egenskaper.
Det er studentene Ayush Bhandari, Refael Whyte og Achuta Kadambi som står bak oppfinnelsen, som benytter seg av såkalt «Time Flight Technology». Dette innebærer at posisjonen til et objekt blir utregnet ved å måle tiden fra et lys når en overflate og blir reflektert tilbake igjen til sensoren.
 
Billig teknologi
 
Nanokameraet er ellers i stand til å fange gjennomsiktige objekter (som vasen på bildet ovenfor) og objekter i fart i 3D. I tillegg fungerer det under vanskelige forhold, som for eksempel under nattemørke, regn eller snø.
 
En annen interessant egenskap er prislappen: 500 dollar (3000 kroner) er alt det tekniske vidunderet koster. Det kommer godt med når kamerateknologien én gang i framtiden vil brukes innen medisinsk utstyr, selvkjørende biler og, selvfølgelig, til spilling.
 

Kilde: Teknofil.no