-
«Hver gang vi møtes» ferdig på Kjerringøy
14. mai 2025
Etter fire år nordpå er den populære musikkrealityen «Hver gang vi møtes» på flyttefot igjen.
Det bærer fra ut mot havet på Kjerringøy til strandkanten av en innsjø på Hadeland. Det skriver NTB.
– Dette blir fantastisk! Vi gleder oss til å flytte innspillingen av «Hver gang vi møtes» til nye frodige og idylliske omgivelser på Thorbjørnrud Hotel i strandkanten ved Randsfjorden. Det vil skape en nydelig atmosfære og de beste rammene for produksjonen når vi skal i gang med den 16. sesongen, sier Trygve Rønningen, TV 2s programredaktør.
Sesongen spilles inn på hotellet i samarbeid med Hadeland Glassverk.
Tidligere har «Hver gang vi møtes» vært spilt inn på Hvaler, på Vestre Kjærnes gård i Våler, og altså på Kjerringøy.
Artistene for 2026-sesongene vil bli presentert til høsten. Årets sesong – der Carola var hedersgjest – ble tidenes mest sette sesong for TV 2.
(©NTB)
-
Verdas største laksegigant betalte ikkje ei krone i lakseskatt i 2023
14. mai 2025
Mowi, Salmar, Lerøy og Grieg Seafood betalte 0 kroner i lakseskatt, viser en oversikt NRK har laget.
-
Fjøs overtent i Ballangen
14. mai 2025
Nødetatene rykka onsdag ettermiddag ut etter melding om en brann i en eldre fjøs i Ballangen utenfor Narvik.
Ifølge politiet skal det ikke være dyr i fjøset.
Politiet skriver også at fjøsen er overtent, men brannvesenet er på stedet.
– Brannmannskaper på stedet sier det nå ikke er noe spredningsfare til nabobygg, skriver operasjonsleder i Nordland politidistrikt Yngvar Fredriksen i en melding til pressen.
-
Kraftledninger i Narvik tilbake i drift
14. mai 2025
De to høyspentlinjene som har vært ute av drift siden snøskred ødela tre høyspentmaster ved Narvik 18. mars, er nå reparert og tilbake i normal drift.
Det skriver statnett i en pressemelding.
Uværet førte til et av de største mastehavariene Statnett har opplevd, skriver de.
Skadene rammet kraftledningene Ofoten–Kobbvatnet og Ofoten–Kvandal, som begge måtte tas ut av drift etter hendelsen. 20.000 husstander mistet strømmen, men fikk forsyningen tilbake etter noen timer.
– Det norske transmisjonsnettet er robust, men vi bor i et land med tøft klima og krevende geografi. Dette havariet er et av de største vi har hatt, sier konserndirektør for drift og beredskap, Tore Langeland i Statnett.
Arbeidet med å reparere skadene har vært krevende på grunn av dårlig vær, skredfare og utilgjengelig terreng. Mannskap måtte fraktes inn med snøskuter og beltevogn, og tungt utstyr ble løftet inn med helikopter.
-
Glimt-utleid TIL-stjerne skjermes før storoppgjør
14. mai 2025
August Mikkelsen har en spesiell rolle før fredagens 16. mai-oppgjør mellom TIL og Bodø/Glimt i Tromsø.
Tromsværingen meldte overgang til Bodø/Glimt i 2024, etter at han ble solgt til Hammarby året før.
Etter å ha slitt med å leve opp til forventningene på Aspmyra, ble han denne sesongen lånt ut til sin barndomsklubb Tromsø.
Før de to klubbene skal møtes i slaget om Nord-Norge på fredag, får ingen medier snakke med 24-åringen.
– Vi og August ønsker 100 prosent fokus på kampen. Alle mediehus i Norge ønsker forståelig nok å snakke med han i forkant av kampen og vi er ganske sikre på at de fleste har samme innfallsvinkel. August spiller i TIL nå og forbereder både hode og kropp på kampen som kommer, ikke rivaliseringen mellom klubbene, sier daglig leder i Tromsø, Øyvind Alapnes, til TV 2.
Før fjorårets oppgjør, som da var på Aspmyra, gjorde Glimt et lignende grep, da nettopp August Mikkelsen, samt Daniel Bassi, Runar Espejord og Gaute Helstrup, som alle har en fortid i TIL, ble utilgjengelig for media.
TIL-Glimt sendes på TV 2 på fredagen, og oppgjøret er utsolgt. Du kan også følge kampen på nett her og på NRK Sport på radio.
-
Har meldt svinn fra medisinrom til politiet
14. mai 2025
Bodø kommune har avdekket svinn fra medisinrom ved en av helseavdelingene, skriver Avisa Nordland.
De meldte saken inn til Statens helsetilsyn i april. Politiet er også varslet.
Avdeldingsdirektør for Helse og omsorg i kommunen, Arne Myrland, ønsker ikke å si noe til avisa om hvilket stoff eller hvor mye som er borte.
Men han sier mengden er «stor nok til at de ser alvorlig på saken».
-
Stenger skole etter manglende varme
14. mai 2025
Nesna skole måtte onsdag sende elevene hjem på grunn av manglende varme i skolebygget, det skriver Rana Blad.
Dette skjer etter at en fyrkjele ble ødelagt forklarer rektor Rolf Arne Westgaard. Det ble ifølge rektoren så kaldt inne at det ikke er forsvarlig å ha elevene der.
– Vi sendte først hjem ungdomstrinnet, så mellomtrinnet. Vi prøver å holde de minste inne siden flere skal på ferjeskyss og slikt, men det er for kaldt inne i skolebygget til å ha alle elever her, sier han til Rana Blad.
Det jobbes med å få opp varmen igjen i klasserommene.
-
Vega øker skuddpremien for mink
14. mai 2025
Vega kommune intensiverer jakten på mink, som anses som en trussel mot ærfugl og andre sjøfugler.
Frem til 28. mars i år fikk jegere i Vega 400 kroner i skuddpremie per mink, men nå anbefaler kommunedirektøren at satsen økes til 700 kroner, skriver Brønnøysunds Avis.
Stiftelsen Vegaøyan verdensarv, som har bedt om økt premie, deler kostnadene med kommunen. Ifølge avisen økes kommunens budsjett for minkjakten fra 10.000 til 40.000 kroner.
Kommunestyret skal behandle saken 15. mai.
Fra november 2024 har flere mink blitt observert på Vega og nærliggende dunvær, noe som har fått kommunen til å øke antall jaktekvipasjer og intensivere jakt med feller.
-
Mosjøen får 41 nye årsverk i politiet
14. mai 2025
En ny organisering av våpenforvaltningen i Norge er besluttet av Stortinget – og den nasjonale enheten for våpen skal ligge i Mosjøen, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding.
Enheten skal ha 41,5 årsverk.
– Dette er svært bra for Mosjøen, og ikke minst for våpenforvaltningen. Det vil bidra til mange statlige arbeidsplasser i Mosjøen på sikt, og sikre en effektiv og god våpenforvaltning som ivaretar publikums behov og samfunnssikkerheten, sier seksjonsleder Simone Reinfjell Kristiansen.
Oppstart av nasjonal enhet i Mosjøen er satt til 1. desember 2025.
-
Færre tilfeller av livmorhalskreft
14. mai 2025
Det har vært en kraftig nedgang i antall kvinner som har fått påvist livmorhalskreft, ifølge Kreftregisteret.
I 2024 var det 269 tilfeller av kreftformen.
– Noe lavere forekomst enn dette har vi aldri registrert før, så dette er historisk, sier Giske Ursin, direktør i Kreftregisteret.
Nedgangen skyldes økt screening med HPV-test og vaksinering blant yngre kvinner.
Fylkene der antall tilfeller med livmorhalskreft går ned fra 2023 til 2024 er Nordland, Agder, Akershus, Buskerud, Innlandet, Møre og Romsdal, Oslo, Telemark, Trøndelag og Vestland.
Nordland går også ned når femårsperiodene fra 2015-2019 og 2020-2024 sammenlignes.