Fem grunner til å ta turen til Svolvær og Lofoten i sommer

Leserne hos ABC Nyheter har stemt frem Svolvær og Lofoten som et av Norges beste sommersteder. De mektige fjellene, de hvite strendene og den gode maten er noen av grunnene til dette.

Havnepromenaden. Foto: Johnny Pedersen

1) Lofoten er det perfekte reisemålet for naturelskere. Her kan man bli med på ørnesafari, fisketur eller ridetur med godlynte islandshester i fantastiske omgivelser. Her finnes også flere merkede natur- og fjellstier i alle vanskelighetsgrader som man kan oppleve på egen hånd eller sammen med større reisegrupper.
 
2) At maten er god er en viktig faktor for at et sted skal være et attraktivt reisemål. Svolvær har et aktivt fiskemiljø, og man kan kjøpe reker og fisk direkte på kaia. Her kan man også nyte hvalkjøtt og lofotpils på flere utmerkede restauranter på kaikanten forteller leserne.
 
3) En tredje grunn er opplevelsen av å komme inn til Svolvær med Hurtigruten om sommeren. Å skue ut over de vakre fjellene, hvite strender og Lofotens mange fiskevær fra dekk sies å være en erfaring man ikke vil være uten. 
 
4) Surfeparadiset på Unstad er meget populært. Her kan man oppleve mektige atlanterhavsbølger og et utsøkt naturlandskap enten man er en erfaren surfer eller om man bare vil prøve seg på brettet. Turområdet her er også verdt å få med seg. 
 
5) Sist, men ikke minst trekker leserne frem at innbyggerne her er svært gjestfrie og lette å komme i kontakt med, og det er jo en god grunn til å ta turen til Lofoten og Svolvær i sommer.
 
Artikkel referanse: ABC Nyheter